THE BET - Can you beat the bet..?(Review and interview)

THE BET - Can you beat the bet ?






Η πρώτη μου γνωριμία με τους THE BET  έμελλε να είναι καθοριστική ,τα σχόλια που άκουγα κατά καιρούς με οδήγησαν πριν από 3 μήνες περίπου στο FLORAL  όπου και θα πραγματοποιούταν το Release του EP τους με τίτλο IN MOTION.

Αυτή η ενέργεια που μετέδιδε η μπάντα ήταν αδύνατον να μην σε παρασύρει στην δίνη της .Αυτό που μου έχει μείνει από εκείνη την πρώτη γνωριμία μου με τους BET ξέχωρα από το ποσό καλοί είναι σε αυτό που κάνουν ,είναι πως οι 5 αυτοί τύποι όσα κομμάτια διασκεύασαν κατάφεραν να το κάνουν με τέτοιο τρόπο ,έτσι ώστε να αναρωτιέσαι αν είναι όντως covers ή γραμμένα από τους ίδιους.

Οι ίδιοι έχουν χαρακτηρίσει την μουσική τους POWER SOUL και μπορεί να μην είναι και το πιο εμπορικό είδος(ειδικά στην χώρα μας),αλλά οι BET έχουν καταφέρει να δημιουργήσουν ένα πιστό κοινό (όπου συνεχώς αυξάνετε) και που σε λίγο καιρό θα πίνει νερό στο όνομα τους.

Έχοντας εξελιχτεί πλέον σε μια από τις αγαπημένες μου μπάντες δεν θα μπορούσα να μην ανανεώσω το ραντεβού μου μαζί τους ,ακολουθώντας τους λίγες μέρες πριν στο live που θα έδιναν στο DUNKEL BAR ,όπου η εμφάνιση τους  μετατράπηκε σε ένα ακόμα πάρτυ .

Τα  covers που διάλεξαν να μας πετάξουν στα μούτρα ήταν προσαρμοσμένα άριστα στο δικό τους ύφος, δηλαδή η Funk τα Blues και η Soul είχαν την τιμητική τους.Tα BROTHERS ON THE SLIDE(Cymande) THERE WAS A TIME( James Brown) MEXICAN (BABY RUTH) ROCK and  ROLL (led zeppelin) όπου όλοι ξεβιδώθηκαν από την θέση τους σαν να τους χτύπησε ρεύμα ξαφνικά ,το  WHO II PAY REPARATIONS ON MY SOUL(Gil Scott Heron) που συμπεριλαμβάνετε και στο EP τους, έκαναν τέλεια την δουλειά τους ηλεκτρίζοντας την ατμόσφαιρα ,αλλά τις εντυπώσεις έκλεψε ο χαρισματικός αυτοκράτωρ του group Στέφανος Φίλιππος,με την ανατριχιαστική ερμηνεία του στο SINCE IVE BEEN LOVING YOU  των LED ZEPPELIN που σε έκανε να τσιμπιέσαι με τον διπλανό σου αν όντως συμβαίνει  στα αλήθεια αυτό που βλέπεις και ακούς.

Πέρα από τα covers που διάλεξαν να παίξουν οι BET,ο κύριος λόγος που βρέθηκα εκεί ήταν για να ξανακούσω τα δικά τους κομμάτια .Η αρχή έγινε με τα φρέσκα END OF THE GAME  και BRING THE KING BACK HOME όπου ο κόσμος τα καλωσόρισε πολύ θερμά .Το STAY TOGETHER το οποίο είναι ίσως το αγαπημένο μου κομμάτι μαζί με το  BOURNE ,είναι ένα ταξιδιάρικο κομμάτι το οποίο παράλληλα σε καλεί να προβληματιστείς μιας και αναφέρετε στην κοινωνία μας και το μέλλον αυτής. Με τα smoothy BY YOUR SIDE και IN YOUR EYES ο αυτοκράτωρ φανερώνει μια πιο συναισθηματική πλευρά του και παρασύρει και το κοινό του σε αυτήν. Το ROLLING THROUGH THE NIGHT έχει τόση ενέργεια που με έκανε να χτυπιέμαι από την αρχή ως το τέλος του χωρίς να σηκώσω κεφάλι, ενώ τα THE MESSAGE και LOOK DAD I M  FLYING επιβεβαιώνουν με τον καλύτερο τρόπο, το πόσο σπουδαία μπάντα είναι οι BET  αφού παρ΄όλο που  όλοι τους είναι σπουδαίοι μουσικοί αφήνουν στην άκρη(όσο γίνετε) την τεχνική και δίνουν βάση στην ουσία και το συναίσθημα δίνοντας το καλύτερο αποτέλεσμα. 

Για εμένα προσωπικά οι BET  έχουν κερδίσει από τώρα το στοίχημα, μιας και έχουν ήδη καταφέρει να είναι μια από τις πιο πολλά υποσχόμενες μπάντες , αφού το πάθος και η αγάπη για την μουσική που παίζουν τους κάνει να ξεχωρίζουν.Δεν είναι καθόλου υπερβολή να πω πως δεν θα με εκπλήξει καθόλου αν δω σε λίγα χρόνια τούς BET σε κάποιο μεγάλο  φεστιβάλ του εξωτερικού άλλωστε γενικά απ΄ ότι φαίνεται οι τύποι είναι (για) αλλού.





An interview with The Bet

-Το όνομα THE BET πως προέκυψε?ποιος είναι ο νονός της μπάντας και αν σημαίνει κάτι ιδιαίτερο.

-Νονός   είναι ο τραγουδιστής  του group Στέφανος  Φίλιππος γενι.Το όνομα THE BET είναι μια δήλωση ότι αντιμετωπίζουμε τη ζωή ως ένα στοίχημα με τούς εαυτούς μας, τον κόσμο και την μουσική γενικότερα.Το στοίχημα είναι να γράφουμε ωραίους δίσκους,να κάνουμε πολλά live ,να ζήσουμε από την μουσική, να ταξιδέψουμε σε όλο τον κόσμο κάνοντας tour επαναφέροντας έτσι μια 70΄s τάξη πραγμάτων για το group.

- Είστε μαζί μόλις από το 2010, αλλά ακούγεστε σαν να παίζετε πολλά χρόνια μαζί,πως το καταφέρνετε τόσο εύκολα?

- Το μυστικό στο group είναι ότι εκτός από 5 καλοί μουσικοί, συνυπάρχουν και 5 καλοί χαρακτήρες. Τα βρίσκουμε μεταξύ μας μουσικά και ο καθένας μας έχει την απόλυτη  ελευθερία να προσθέσει στα κομμάτια μας την δική του οπτική . Δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στο ρυθμό και τα grooves και δουλεύουμε πολύ στο studio, τόσο ώστε στα live η μουσική μας να βγαίνει όπως πρέπει να είναι  ως ένστικτο

- Αλέξανδρε ανέφερε μου ορισμένους μουσικούς που έχουν επηρεάσει την μουσική σας

- Wilson Picket,Led Zeppelin,Beatles,Doors, Pink Floyd,Focus,Who, Love,Terry Calier,Gill Scot Heron,George Gershwin,Wes Montgomerry κ.α.

- Πείτε μου σε ποιον αγαπημένο σας (κλασσικό ) δίσκο θα θέλατε να έχετε συμμετάσχει

- Πέτρος (drums) Red Hot Chilly Peppers - Sex Sugar Magic Blood
-Αλέξανδρος (κιθάρα) Love - Forever Changes
-Γιάννης (μπάσο) Hank Mobley - Soul Station
- Γιώργος (πλήκτρα) Led Zeppelin - Houses Of The Holy
- Στέφανος Φίλιππος (φωνή) Marvin Gaye - What's Goin' On

- Η Power Soul  όπως έχετε χαρακτηρίσει την μουσική σας, πιστεύετε ότι μπορεί να έχει πέραση στην Ελλάδα και ποιο είναι το feedback που παίρνετε από το κοινό ως τώρα?

- Λαμβάνουμε πολλή αγάπη από τον κόσμο στα live μας ως τώρα. Στο 4ο  Ziria Festival support στους MONOPHONICS αλλά και στους SOUL JAZZ ORCHESTRA ήταν και τα πιο ενδεικτικά. Σε αυτές τις εμφανίσεις παίξαμε αποκλειστικά δικά μας κομμάτια και το κοινό πραγματικά τα αγκάλιασε. Η Power Soul μπορεί να έχει πέραση στη Ελλάδα, ένα παράδειγμα είναι ότι ποτέ δεν προλογίζουμε τα κομμάτια μας, αυτό έχει ως αποτέλεσμα το κοινό να τα μαθαίνει νομίζοντας πως είναι covers. Ακόμη και τώρα  βλέπουμε τον κόσμο να τραγουδά Bourne το ή το Rolling Through The Night και μετά να μας ρωτάνε τίνος είναι το κομμάτι.

- Αλέξανδρε θα ήθελα να μου χαρακτηρίσεις με ένα επίθετο τα υπόλοιπα μέλη των BET

- Πέτρος -  Ατρωτος
- Γιάννης - Αυλος
- Γιώργος - Ατρομητος
- Στέφανος Φίλιπος - Ανακατοσουρας

- Που φαντάζεστε τους σε 5 χρόνια από σήμερα?

- Στην φυλακή...αν δεν είναι κερδισμένο το στοίχημα!!!(?) ...πέρα από την πλάκα δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι μεγάλο ρόλο παίζει ο αγαπημένος μας θεός του κατά τ΄αλλα άθεου Χόρχε Λούις Μπόρχες, ο θεός των συμπτώσεων. Μπορεί να συμβούν τα πάντα ή και τίποτα, ο παράγοντας τύχη παίζει μεγάλο ρόλο.

- Τι σας κάνει να γράφετε μουσική?

- Είναι ο λόγος ύπαρξης ενός group αλλά και για καθε μουσικό ξεχωριστά . Είναι ένας ευχάριστος και ανώδυνος τρόπος έκθεσης.Επίσης κατά τη δημιουργία μουσικής ( σε μια πρόβα για παράδειγμα) εμπεριέχονται όλα τα συναισθήματα και όλες οι διαδικασίες της καθημερινής ζωής, από θλίψη ,θυμό και τσακωμούς,μέχρι εκρήξεις ευτυχίας, αγάπη και χαμόγελα, ποτέ όμως πλήξη!!!

- Πείτε μου ο καθένας από ένα λόγο που κάποιος πρέπει να βρεθεί σε ένα live των BET

- Πέτρος : Γιατί κληρώνουμε απίστευτα δώρα!
- Αλέξανδρος : Γιατί η ραχοκοκαλιά του θα γίνει μέλι!
- Γιάννης: Διότι τα live των BET  είναι F**in' Groove!
-Γιώργος: Για να έχει να διηγιέται κάτι στους φίλους του.
- Στέφανος Φίλιππος: Γιατί είμαστε  sexy on stage...

- Ποια είναι τα άμεσα σχέδια σας για τον χειμώνα και που μπορεί κάποιος να σας ακούσει?

- Έχουμε ήδη ηχογραφήσει το νέο μας full length album και είμαστε στην διαδικασία της παραγωγής και της μίξης με τον David (Γιώργο Μπακαλάκο).Είναι έτοιμο το πρώτο μας video clip για το 'The Message' με σκηνοθέτη τον Θανάση Βασιλείου.Αυτά περιμένουμε μέσα στον χειμώνα, επίσης θα είμαστε στο Αλάβαστρον (Δαμάρεος 78  Παγκράτι) κάθε παρασκευή του Ιανουαρίου ( είσοδος ελεύθερη)



.. 










No comments:

Post a Comment